"Elke dag topkwaliteit zonder concessies"

Om een constant goede kwaliteit aan te kunnen houden, werken wij met gerenommeerde verfleveranciers.

Tevens beschikken wij over een eigen intern controlesysteem om onze lijfspreuk "elke dag topkwaliteit zonder concessies" te kunnen blijven garanderen. Indien onze opdrachtgevers dit wensen, kunnen de volledige rapportages hiervan door ons worden verzorgd.

Hieronder een overzicht van testen die dagelijks worden uitgevoerd tijdens de interne keuring:

Temperatuur & luchtvochtigheid

Temperatuur, vochtigheid en gerelateerde klimatische paramaters, zijn belangrijk voor veel industriële processen en de applicatie van een coating is geen uitzondering op die regel. Het meten en controleren van klimatologische parameters, zoals relatieve vochtigheid, luchttemperatuur, dauwpunt en vocht is vitaal voor een succesvolle applicatie van een hoogwaardig coating systeem. Incorrecte klimatische condities gedurende voorbehandeling en applicatie, leiden vaak tot voortijdig falende coating systemen.

Staalruwheid

Het stralen van staal veroorzaakt een bepaalde ruwheid van het oppervlak. Deze ruwheid is in het algemeen belangrijk voor de hechting van het aan te brengen coatingsysteem. Wij meten de ruwheid met een elektronische ruwheidsmeter. Aan dit apparaat zit een naald, welke op het oppervlak wordt geplaatst. Door het geautomatiseerd bewegen van deze naald over het oppervlak, wordt de ruwheid bepaald.

Dit is een zeer nauwkeurige methode, waarbij direct een numeriek resultaat van het ruwheidsprofiel zichtbaar is.

Bresle Test

Hygroscopische zouten kunnen vocht aantrekken door de coating. Dit kan leiden tot corrosie en vroegtijdige defecten aan de coating. 

De Bresle Test wordt gebruikt voor het bepalen van de hoeveelheid in water opgeloste (hygroscopische) zouten op ongestraalde en gestraalde oppervlakken voorafgaand aan de applicatie van coatings. Deze unieke methode, volgens ISO8502-6 en 9 standaarden, geeft resultaten weer direct in milligram per vierkante meter. 

Stoftest

De stoftest biedt de mogelijkheid de hoeveelheid en grootte van stofdeeltjes te beoordelen voor het coaten van voorbehandelde oppervlakken. Stof op gestraalde oppervlakken kan de hechtkracht van de coating verminderen, wat kan leiden tot het voortijdig falen van de deklaag of een afwerking onder de kwaliteitsstandaard.

De test wordt uitgevoerd kort voor de verf wordt aangebracht, door middel van tape aan te drukken met een aandrukroller. De aandrukroller drukt dankzij een veersysteem en geleidewielen de tape aan met een gelijke kracht van 44,13 Newton (4,5kg) door middel van een speciale rubber rol met een gespecificeerde hardheid.

Laagdiktemeting

De droge laagdiktemeting is waarschijnlijk de meest kritieke meting in de coatingindustrie. Dit levert essentiële informatie over de verwachte levensduur van de onderlaag, de toepasselijkheid van het product en zijn uiterlijk. Deze gegevens verzekeren dat ons product voldoet aan de overeenkomst en een aantal internationale normen. 

Pull Off Test

De Pull Off Test is een klassieke test waarmee de hechting van de coating goed in beeld kan worden gebracht. De testresultaten leveren niet alleen een kwantitatieve waarde op, maar geven ook een visueel beeld van de 'zwakste schakel' in een coating-systeem, wat het de ideale test-methode maakt om verschillende coating-systemen met elkaar te vergelijken op het vlak van hechtsterkte. 

De test wordt uitgevoerd door middel van het vastlijmen van een dolly aan de coating, zonder dat deze de coating aantast. Na het uitharden van de lijm wordt de dolly losgetrokken, waarbij de benodigde kracht wordt genoteerd. 

Ruitjesproef

De ruitjesproef is een test waarbij de hechting van de coating wordt gemeten. Er wordt een serie parallelle sneden door het substraat gemaakt, waarbij de afstand tussen de snedes bepaalt wordt door de laagdikte van de coating. Vervolgens wordt er een tweede serie sneden haaks op de eerste serie gezet. De test wordt afgesloten door tape over het raster aan te brengen en los te trekken zoals opgegeven in de standaard.

Door het raster visueel te vergelijken met de referentie standaard, kan bepaald worden in hoeverre de coating heeft losgelaten op de snijlijnen.

Holidaytest

Voortijdige corrosie van een substraat is vaak te wijden aan een defecte coating. Een belangrijke oorzaak hiervan is de aanwezigheid van onvolkomenheden in de afgewerkte coating. De holidaytest wordt gebruikt om gaatjes, ook bekend als holidays, of onregelmatigheden te detecteren in een coating. 

Met holidaytests kunnen de kleinste oneffenheden in een coating, die voor het blote oog onzichtbaar zijn, worden gedetecteerd.

Wat onze klanten zeggen
Testimonials

"StaalStraal Weelde International N.V. is haar bedrijfsactiviteiten reeds in 1985 officieel begonnen als staalstraal- en coatingsbedrijf voor de industiële bouwnijverheid. 

Ontsproten uit de nevenactiviteiten bij het vroegere zusterbedrijf Bossche Staalbouw, gevestigd te Ravels (Weelde), is de onderneming inmiddels geëvolueerd tot marktleider in haar vakgebied."

Hans van Elten - StaalStraal Weelde Int.

"Als industriebouwer moet je kunnen vertrouwen op je partners! Kwaliteit, planning en korte lijnen zijn noodzakelijk. SSWi is hier een perfect voorbeeld van. Een bedrijf met veel ervaring, kennis en kwaliteit, wat loyaal is naar zijn vaste relaties.

Niet alles laat zich plannen, ook met een spoedklus zijn we welkom. Afspraak is afspraak, oog voor kwaliteit en altijd tegen een marktconforme prijs. En als er al een probleem is, dan lost met dat gewoon op. Kortom, onze ervaringen zijn meer dan goed."

Bob Compiet - Industrial Building Systems B.V.