Meer over ons

Staal Straal Weelde
Vanaf 1984 zorgt Staal Straal Weelde voor de juiste oppervlaktebehandeling van de meest uiteenlopende stalen werkstukken. Of dat nu een gebouw, brug, mast of leuning is. Wij zorgen ervoor dat met de juiste behandeling uw object beschermd is tegen invloeden van buitenaf, een veilige brandvertragende behandeling heeft, rekening houdt met het milieu en/of estetisch jarenlang mee kan.

In 2022 werden wij trots lid van SPC Group. Zo vormen wij samen met collega’s door heel de BeNeLux één ervaren aanspreekpunt voor al uw coating-gerelateerde werkzaamheden. Of dat nu een bestaand goed is of nog gebouwd dient te worden. Kijk eens op onze website om te zien wat we nog meer voor u kunnen doen. Nu of in de toekomst. Want dat is waar we voor staan: Future Proof Coating

Continue training en opleiding van ons voltallige personeel zorgt er samen met uitgekiende coatingsystemen van de meest vooraanstaande verfleveranciers en werken met de meest moderne installaties voor, dat we u altijd optimaal kunnen helpen. Door het hoge volume wat we in onze werkplaatsen (ca. 14.000 m²) dagelijks verwerken profiteert u bovendien van interessante inkoopprijzen door onze schaalgrootte. Onze flexibele planning en snelle doorlooptijden maken ons tenslotte de ideale partner voor uw projecten. Ontzorgen zit ons in het bloed.

Samen op weg naar een duurzame toekomst
Staal Straal Weelde kan u helpen om beter te presteren op het gebied van duurzaamheid. Zo kunnen wij uw werkstukken bijvoorbeeld behandelen met bio-based coatingsystemen. Hierbij is 25% van de grondstoffen biobased en wordt de CO2-uitstoot met 25% verlaagd. Daarnaast stoot biobased coating maar liefst 50% minder Vluchtige Organische Stoffen (V.O.S.) uit dan reguliere coatingsystemen.
Zelf werken we ook dagelijks aan het verbeteren van onze eigen verduurzaming. Zo hebben we al geïnvesteerd in een groot park zonnepanelen, verlichten we onze hallen met LED-verlichting, werken met een energiezuinig luchtcirculatiesysteem en als we dan moeten verwarmen dan kiezen we voor biodiesel.